Op – hop – Goč

Op – hop – Goč
Izvor: https://sr.wikipedia.org/wiki/Гоч

U bilo koje godišnje doba da je posetite, planina Goč će ostaviti na vas utisak netaknute prirode, nedovoljno istraženog bisera naše zemlje.

Uticaj idealne klime, bujne vegetacije i čistog vazduha prostire se i do Apartmana b3 Snežnik. Zato se često kaže da šetnja Gočom znači i „kupanje u šumskom vazduhu“. Jedan dan obavezno izdvojte za „hiking“ Gočom (prev. kraće pešačenje u prirodi, planinarskim putevima ili pešačkim stazama), berbu šumskih plodova i lekovitih trava, posetu veštačkom jezeru.

Potrebno vam je svega 20 minuta vožnje kroz šumske tunele da se dočepate ovog raja. Goč je obrastao bukovom i jelovom šumom, pa se preporučuje za jačanje imuniteta i čišćenje disajnih puteva. Na svu sreću, još uvek nema previše komercijalnih objekata, ali ćete naići na po neku kuću gde vas uvek dočeka seljanin sa osmehom i čašicom rakije. U nekim kućama možete pazariti lekovito bilje (ako već niste samo nabrali), domaći sir i kajmak i flašu gočke rakije.

Pošto se izmorite šetnjom, berbom i ispijanjem rakije, pođite na neki od gočkih ribnjaka sa pastrmkom i nastavite sa uživanjem u prirodi. Nije potrebno puno novca da okusite gočku pastrmku u čuvenom ribnjaku „Salus“, da oprobate domaće voćne sokove i domaće specijalitete spremljene od srca samo za Vas.

Onda, sa zalaskom Sunca obavezno krenite nazad, ka svom banjskom odredištu.

Sutra je novi dan 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*