Specijalna bolnica Merkur

Specijalna bolnica Merkur

Lekovitost voda banje otkrivena je daleke 1846. godine, kada je urađena prva njihova analiza. Iako je tada utvrđen ogroman značaj izvora, prvi objekat namenjen korišćenju njihove blagodeti stavljen je u funkciju početkom 20. veka i to je bila upravo specijalna bolnica “Merkur”. Ova bolnica je više puta tokom svoje istorije menjala ime, ali je uvek imala istu svrhu – da obezbedi posetiocima banje lečenje, rehabilitaciju, ali i usluge preventivne medicine.

Bolnica raspolaže savremeno opremljenim dijagnostičkim i fizikalnim blokom, modernom laboratorijom i spa centrom. Pored posetilaca, kojima su potrebni specijalistički pregledi i tretmani, “Merkur” mogu da poseti i svi gosti apartmana “B3 Snežnik”, koji vole kupanje u mineralnoj vodi.

Od medicinskih tretmana u specijalnoj bolnici “Merkur” možete očekivati ublažavanje tegoba i poboljšavanje rada debelog creva uz pomoć mineralnih voda, ali i vaginalno orošavanje koje povoljno utiče na upalne procese, sterilitet, miome i ciste. Klasično kupanje u mineralnoj vodi smanjuje bolove u kostima i mišićima, ali i vrši detoksikaciju organizma.

Pored bazena sa mineralnom vodom, posetiocima bolnice “Merkur” i gostima apartmana “B3 Snežnik” na raspolaganju su i kozmetički tretmani (preoblikovanje tela i antiaging), tretmani mineralnim blatom, razne vrste masaža, tople klupke i još mnogo toga.

Bolnica “Merkur” je udaljena od apartmana “B3 Snežnik” svega 1,5 km ili 20 min hoda promenadom banje.

Uživajte!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*