Popina

Popina

Svanulo je još jedno jutro u apartmanu B3 Snežnik. Popili ste kafu spremljenu u aparatu ili domaću, kuvanu i razmišljate kuda danas treba da se zaputite.

Evo predloga da još jedan dan provedete u prirodi i posetite jedan od arhitektonski najinteresantnijih jugoslovenskih spomen-obeležja. Na svega 10 km, odnosno 15 min vožnje od apartmana B3 Snežnik se nalazi spomen park posvećena prvom ratnom sučeljavanju partizana i nemačkih okupatora, izgrađen 1980. godine pod nazivom „Popina“. Čitav kompleks se prostire na 12 ha, okružen brdima i listopadnom šumom sa neverovatnim ehom unutar samog spomenika. Sam spomenik je delo arhitekte Bogdana Bogdanovića i napravljen je u obliku nišana za pušku.

Ukoliko nastavite dalje putem ka mestima Dublje i Popina, na 16 km od spomen parka, u selu Brezovica, se nalazi etno selo „Rakezići“. Preuređeno dvorište porodice Rakezić se prostire na 5 ha i sadrži restoran, kuću za odmor, muzej i autentične brvnare stare više od sto godina. Preporuka za kafu sa ratlukom i domaću kuhinju ↑

Srećan put!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*