Vrnjačka Banja – Filmski fest

Vrnjačka Banja – Filmski fest
Foto: TANJUG/ NATASA LAZAREVIC

Za sve ljubitelje domaćeg filma (čitaj: jugoslovenskog), filmskog scenarija, festivalske atmosfere, glume … posebno je interesantno da budu gosti apartmana B3 Snežnik u vreme Vrnjačkog festivala filmskog scenarija, koji se održava svake godine sredinom ili krajem avgusta. Poštujući dugu tradiciju (prvi festival održan 1977. godine) žiri festivala, koga čine profesori Fakulteta dramskih umetnosti, dramaturzi, novinari i predstavnici grada domaćina, svake godine dodeljuje četiri nagrade (prva, druga, treća i specijalna).

I baš kad banja lepo zamiriše, kada se polako priprema za ulazak u jesen, ljubitelji filma su u prilici da uživaju u kvalitetu slike i čudesnom ehu amfiteatra Čajkinog brda, dok će drugi prisustvovati simpozijumu, letnjoj školi dramaturgije za mlade i buduće scenariste ili čak promociji neke knjige, koja se opet tiče filma.

I zato je potrebno da svake godine u ovo vreme pratite link https://screenfest.org.rs/home/letnja-skola-dramaturgije/ i blagovremeno rezervišete smeštaj u apartmanu B3 Snežnik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*